Opleiding Klassiek Shiatsu Therapeut

In het eerste jaar heb je globaal kennisgemaakt met de meridianen. In het 2e jaar gaan we per module een meridiaan ontdekken en leren voelen, inclusief alle drukpunten op de meridiaan. Ook worden de Yu en Bo points geïntroduceerd.

2e leerjaar

Per module wordt geoefend op het contact maken met de meridianen. Hierbij leggen we minder focus op de correcte lokalisatie van de meridiaan, maar laten we de meridiaan naar ons toekomen. We maken verbinding met de energie, met het daadwerkelijk voelen van de kwaliteit van de meridiaan. Dit biedt enorme verlichting in het vaak zoeken naar iets datje niet kan vinden, waardoor je in je hoofd schiet en blokkeert.

 

We duiken dieper in op de functie en ligging van de meridianen. In het eerste jaar heb je globaal kennisgemaakt met de meridianen. In het 2e jaar gaan we per module een meridiaan ontdekken en leren voelen, inclusief alle drukpunten op de meridiaan. Ook worden de Yu en Bo points geïntroduceerd.

Hoewel dit een ‘technisch’ deel is, staat ook je eigen intuïtie voorop. Leren voelen waar iets beweegt, reageert of verandert. Je leert onderscheid maken in de kwaliteit van de energie. Is het sterk aanwezig of zwak? Is er een snelle of trage reactie onder jouw aanraking? Wat zegt jouw onderbuik gevoel in relatie tot de theorie?

Een super gaaf jaar waarin je de basistechnieken van het eerste jaar weer herhaalt en verdiept met behandelingen per meridiaan. De rug diagnose wordt uitgebreid met de traditionele hara diagnose, 5-Elementen diagnose, tong-, en gezichtsdiagnose. Je leert via de verschillende vormen van diagnose, gecombineerd met je eigeninzichten en intuïtie een diagnose te vormen.

Dit jaar staat ook in het teken van het leren van de belangrijkste kenmerken van disbalans in de meridianen en elementen in relatie tot de persoonlijkheidskenmerken. We verdiepen steeds meer de kennis en toepassing van de 5 Elementen.

Ook dit jaar staat in het teken van heel veel praktijk. Het is noodzakelijk de geleerde kennis en technieken veelvuldig te oefenen. Ook in dit jaar maak je verslagen van eenaantal oefensessies waarin je je leerinzichten beschrijft.

Naast de praktijk kennis en vaardigheden lees je de boeken van de verplichte boekenlijst.

Wat ga je leren?

Wat kan je na dit leerjaar?

Wat onze cursisten zeggen:

Stars Icon - Education X Webflow Template

“Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint”

Katherine Cutts
Junior Designer at Facebook
Stars Icon - Education X Webflow Template

“Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint”

Daniel Smith
Mobile Developer at Google
€ 2595,-

Het collegegeld kan ook in 10 termijnen worden voldaan

Maak een
afspraak
Inschrijven
Graph Icon - Education X Webflow Template
Niveau: 
Ervaren
Clock Icon - Education X Webflow Template
Duur: 
9 maanden
Camera Icon - Education X Webflow Template
Modules: 
12
Star Icon - Education X Webflow Template
Levenslang Toegang
Phone Icon - Education X Webflow Template
Toegang Vanaf Elke Computer, Tablet of Mobiel