Contact

Wij zijn op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 via de mail en telefonisch bereikbaar

Bedankt voor je bericht, ik probeer zo snel mogelijk contact met je op te nemen. Indien de vraag of aanvraag dringend is dan kan je mij altijd bellen of appen op het 06-nummer bij de contactpagina.
Er ging iets fout, probeer het a.u.b. nog eens

Veel gestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen en de antwoorden, heeft u een specifieke vraag stel hem dan gerust via de mail of telefonisch

Is er ook korting?

De studiekosten bedragen een vast bedrag per leerjaar. Er wordt geen korting gegeven op het studiegeld. Je studiekosten in 1 keer voldoen is wel de voordeligste manier van betalen. Het is ook mogelijk om in 10 termijnen te betalen. In dit geval wordt een klein bedrag aan administratiekosten per termijn in rekening gebracht waardoor het uiteindelijke bedrag iets hoger wordt.

Is er subsidie?

Op dit moment is niet bekend of de opleiding in aanmerking komt voor bijv. de STAP subsidie. Dit wordt onderzocht. Zodra hier meer over bekend is zal de informatie hierover worden toegevoegd.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 3 jaar.

Hoe groot zijn de groepen per leerjaar?

Minimaal 6 studenten en maximaal 16 studenten.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 3 jaar.

Hoe vaak worden de praktijk lessen gegeven?

De praktijk lessen worden gegeven in 12 praktijkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Hoe vaak worden de theoretische lessen gegeven?

De theorie wordt verweven met de praktijkdagen. Er is een beveiligde online leeromgeving beschikbaar met theoretische modules die de student zelfstandig bestudeert.

Zijn er oefendagen?

Gedurende het gehele leerjaar zijn er oefendagen om de praktijkvaardigheden met verschillende mensen te oefenen.

Is het verplicht om examen te doen?

Het is verplicht om examen te doen in alle leerjaren om voor het diploma “Klassiek Shiatsu Therapeut” in aanmerking te komen. Als je geen ambitie hebt om je vaardigheden professioneel uit te voeren in een praktijk, dan hoef je geen examen te doen.

Is instromen vanuit een andere opleiding mogelijk?

In overleg zal worden gekeken welke theoretische kennis en welke praktijkkennis al aanwezig is en of het dan mogelijk is om in te stromen.

Is een bepaalde vooropleiding vereist?

Een HBO werk- en denkniveau is noodzakelijk om deze opleiding te kunnen volgen. Tevens wordt verwacht van de student dat hij/zij in staat is om zelfstandig te werken en op abstract en filosofisch niveau kan denken.

Hoe ziet het afstuderen eruit?

Na het voltooien van de drie studie jaren rond je je opleiding af. Je doet dit door het schrijven van een scriptie over een onderwerp naar keuze. Dit mag ook digitale presentatie zijn. Het andere deel van het examen bestaat uit een theoretisch examen en een praktijk examen waarbij een patiënt wordt gediagnosticeerd, inclusief anamnese, behandelplan en behandeling zelf waaruit blijkt dat alle aspecten van het therapeutische proces worden beheerst.