Testimonials

Hoor de ervaringen van anderen die ook met Shiatsu en Jitske Dijkstra in contact zijn geweest en hoe dit hun leven heeft veranderd.

Join Our Team

Testimonial eerstejaars studenten

" Ik ben de opleiding bij Jitske begonnen omdat ik zelf ervaren heb hoe waardevol een shiatsu behandeling i.c.m. coaching is. Daarnaast ben ik ook erg geïnteresseerd in lichaamswerk en de vijf-elementenleer. De combinatie hiervan in deze opleiding vind ik dan ook magisch. De weekenden waarin we de opleiding hebben zijn heerlijk. Een hele goede combinatie van theorie en praktijk. 

Jitske is een fijn mens die vol enthousiasme haar kennis en ervaring op ons overbrengt. Deze opleiding biedt veel meer dan alleen maar shiatsu therapie, het is ook een coachingstraject en weer een mooie stap op mijn pad van persoonlijke ontwikkeling. " 

Riadne van der Leeden
Al jaren zocht ik naar een goede shiatsu opleiding. Er zijn er twee in het westen van het land, maar die lessen zijn iedere week in de avond en voor mij niet te doen aangezien ik in het oosten van het land woon. Ik kende Jitske van een andere training en toen ik hoorde dat zij haar eigen shiatsu opleiding ging starten heb ik mij meteen opgegeven.

Jitske is met haar 20+ jaar ervaring zo ontzettend kundig en ze geeft haar kennis met zoveel passie door, het is een feestje om haar lessen te mogen volgen. De opleidingsdagen zijn intensief, maar met een fijne opbouw en bijzonder indrukwekkend hoeveel we al geleerd hebben in een paar lessen, zowel theorie als praktijk.

De opleiding wordt op vrijdagen en in het weekend gegeven en is goed te combineren met werk en gezin. Tijdens een praktijkdag komen er gasten waar we de hele dag mee mogen oefenen, daar leer je zoveel van. Ik ben ruim anderhalf uur onderweg (enkele reis) maar ga met zoveel plezier naar de lessen toe, ik kijk nu al uit naar het tweede leerjaar. Deze opleiding is een echte dikke aanrader wanneer je meer wilt weten over shiatsu, de elementenleer en de Chinese Geneeskunde." 

Testimonial Monika

Testimonial Sabine

Testimonial Laurenda

Testimonial Carola Beresford Cooke

Onderstaande aanbeveling mocht ik ontvangen van Carola Beresford Cooke.  

Carola is de oprichter van het Shiatsu College London en heeft meer dan 40 jaar lesgeven aan deze Shiatsu academie. Daarnaast heeft zij ontelbare bij- en nascholingen gegeven in Europa aan Shiatsu studenten. Ook ik heb het voorrecht gehad met haar te mogen werken en ze heeft zelfs een keer een prachtige bijscholing gegeven in mijn eigen studieruimte. Het boek “Shiatsu en theorie en praktijk” is van haar hand en is een onmisbaar boek voor iedere Shiatsu professional.  

Ik ben bijzonder trots op de aanbeveling Carola. Zij is dé autoriteit op Shiatsu gebied in Europa.

Recommendation for Jitske Dijkstra:

I first met Jitske on a course I gave about ten years ago. A gathering of shiatsu practitioners from different European countries attended and I immediately noticed Jitske's work.

She showed sensitivity and care and mastered the techniques very quickly but what impressed me most was how grounded and safe her work felt.  She knew  what she felt and loved doing what she did and those feelings communicated to her receiver; I thought during the first morning of the course “I would trust that person to give me a great session”.

Years later, we are still in touch and I have seen her extend her practice into teaching and coaching, building a wonderful venue for retreats and courses, and it seems a natural extension of her “calling” to expand into running a professional Shiatsu course.

To all the knowledge she has absorbed from her various teachers and her passionate drive to share it, she adds her own joy in encouraging others to be themselves and a part of nature, which is the true message of East Asian medicine.  

The Shiatsu world needs more inspiring women teachers, more women-led courses and it is with great happiness that I recommend Jitske as one of the most competent and inspired women I know.

Our offices

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

San Francisco - Education X Webflow Template

San Francisco

sanfrancisco@education.com+1 (415) 550 - 2433
51 Osceola Ln, San Francisco, California(CA), 94124
Hong Kong - Education X Webflow Template

Toronto

toronto@education.com+1 (416) 555 - 0132
87 Buttonwood Circle Estevan, Toronto S4A 9S1
London - Education X Webflow Template

London

london@education.com+44 (207) 946 - 0210
9413 Station Road London, EC31 8AY
About Map - Education X Webflow Template