Opleiding Klassiek Shiatsu Therapeut

In het eerste leerjaar start je met de basis. Je maakt kennis in algemene en globale zin met alle meridianen en hoe je deze in de verschillende houdingen (kata’s) kunt behandelen: in rug-, buik-, zij- en zithouding.

1e leerjaar

In het eerste leerjaar start je met de basis.

Je maakt kennis in algemene en globale zin met alle meridianen en hoe je deze in de verschillende houdingen (kata’s) kunt behandelen: in rug-, buik-, zij- en zithouding. Alle meridianen komen aan boden hoe je ze het beste kunt benaderen en behandelen. Je leert de traditionele kata’s (houdingen/grepen), maar je leert ook hoe je een alternatief kunt bieden. Als iemand bijv. niet op de buik kan liggen door een beperking of pijnen je wilt toch graag een rug behandeling geven, dan krijg je daar alternatieven voor aangereikt.

Uitgangspunt is om de traditionele kata’s te leren. Maar je eigen comfort staat altijd voorop. Als je als gever een bepaalde kata niet kunt uitoefenen, ook dan leer je een alternatief. Eigen gezondheid en houding gaan altijd boven de techniek.

In het eerste jaar maak je direct kennis met de belangrijkste principes van de traditionele Shiatsu therapie: het werken met de yin en yang hand en de concepten volte en leegte of “jitsu” en “kyo”.

Het begrijpen en doorgronden van het jitsu en kyo concept is een van de belangrijkste zaken binnen de Shiatsu therapie. Hier wordt 3 jaar lang uitgebreid aandacht aan besteed. Naast dit belangrijke concept leer je vanaf jaar 1 de rugdiagnose toe te passen. Hiermee krijg je direct een beeldvan disbalans in de elementen en meridianen via de elementzones op de rug.

Naast het oefenen van praktijkvaardigheden verdiep je je ook meteen vanaf het begin in de 5 Elementenleer. We starten met de basis en deze verdiept zich naarmate de leerjaren vorderen. Je ontwikkelt een diepgaand inzicht in de werking van de 5 Elementen en leert de vertaalslag en duiding te maken van disbalans in lichaam en geest in combinatie met de persoonlijkheidskenmerken van je ontvanger.

Gedurende het eerste leerjaar leer je deze basistechnieken toe te passen die leiden tot een volwaardige behandeling van de rug. Je oefent met je medecursisten en er zullen gasten aanwezig zijn om mee te oefenen. Je oefent veel in de thuissituatie en je maakt verslagen van je behandel en oefensessies.

Wat ga je leren?

Wat kan je na dit leerjaar?

Wat onze cursisten zeggen:

Stars Icon - Education X Webflow Template

“Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint”

Katherine Cutts
Junior Designer at Facebook
Stars Icon - Education X Webflow Template

“Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint”

Daniel Smith
Mobile Developer at Google
€ 2595,-

Het collegegeld kan ook in 10 termijnen worden voldaan

Maak een
afspraak
Inschrijven
Graph Icon - Education X Webflow Template
Niveau: 
Beginner
Clock Icon - Education X Webflow Template
Duur: 
9 maanden
Camera Icon - Education X Webflow Template
Modules: 
12
Star Icon - Education X Webflow Template
Levenslang Toegang
Phone Icon - Education X Webflow Template
Toegang Vanaf Elke Computer, Tablet of Mobiel