3 Elementaire &
essentiële pijlers

Wij leren je te werken voorbij de theorie, waarbij je leert te vertrouwen op je “inner teacher” en contact kunt maken met de sublieme kracht van Ki of levensenergie.

Join Our Team

1. Shiatsu Theorie & Praktijk

Mindset

De Shiatsu opleiding van Shiatsu Academie Nederland biedt een unieke volwaardige en onderscheidende inhoud. Je wordt getraind in de traditionele Shiatsu theorie en praktijk vaardigheden. De traditionele behandelhoudingen – kata’s genoemd – voor alle meridianen in de verschillende lichaamshoudingen worden getraind.

Klassieke Shiatsu therapie wordt gegeven op het geklede lichaam op een futon op de grond. We werken niet met een massagetafel. Je leert de 12 klassieke meridianen en de 8 wondermeridianen te lokaliseren en behandelen in buik, rug, zij en zithouding, inclusief de drukpunten op de meridianen.

De theorie van de klassieke Shiatsu therapie bestaat uit een gedegen kennis van de meridiaan leer, 5 Elementenleer en Traditionele Chinese Geneeskunde.

2. Persoonlijke groei & ontwikkeling

Mindset

Naast de theoretische en praktische vaardigheden ga je ook door een persoonlijk groei en ontwikkelingsproces. Door te werken met de meridianen en de Shiatsu technieken kom je in verbinding met jezelf en met je eigen blokkades en thema’s.

De 3-jarige opleiding is tevens een reis door je eigen leven en je eigen mentale en fysieke gezondheid. Door je eigen thema’s te doorleven en te transformeren groei je als mens. Deze groei is noodzakelijk voor je vorming als therapeut. Het kunnen voelen en waarnemen van de energie en je eigen levensthema’s in de meridianen bij jezelf is essentieel om dit ook te kunnen voelen bij je ontvanger.

Om in volledige open verbinding te kunnen komen met je ontvanger als Shiatsu therapeut is openheid en aanvaarding van jezelf als liefdevol mens het uitgangspunt. Shiatsu noemen we ook wel de weg naar heling en gezondheid. Alleen wanneer je jezelf liefdevol aanvaardt en je helemaal jezelf kunt zijn gaat je eigen Ki onbelemmerd stromen. Persoonlijke groei en ontwikkeling is daarom een wezenlijk en elementair onderdeel van je vorming als therapeut.

3. Ondernemers-vaardigheden

Mindset

Veel mensen starten vanuit een sterk verlangen en passie voor de Shiatsu materie met de beroepsopleiding. Ze willen mensen helpen en beter maken. Een prachtig verlangen en een schitterende missie. Maar, na het behalen van je vakdiploma, ben je niet automatisch ook direct een succesvol ondernemer. Want als je je eigen praktijk start ben je naast Shiatsu therapeut opeens ook ondernemer.

Dit betekent dat je na moet denken over je doelgroep, je diensten, je marketing en sales, website, de boekhouding etc. etc.

Shiatsu Academie Nederland heeft ervoor gekozen om een unieke en vooral volwaardige opleiding te creëren, zodat je alle vaardigheden die je nodig hebt om je praktijk tot een succes te maken, ontwikkelt.Shiatsu Academie Nederland heeft ervoor gekozen om een unieke en vooral volwaardige opleiding te creëren, zodat je alle vaardigheden die je nodig hebt om je praktijk tot een succes te maken, ontwikkelt.

Heel veel therapeuten die vol passie begonnen aan hunShiatsu training hangen na een aantal jaren hun diploma weer in de wilgen omdat ze hun praktijk niet van de grond krijgen. Terwijl ze droomden van hun eigenpraktijk zien ze zich genoodzaakt toch weer een baan in loondienst te zoeken. En dat is echt heel erg zonde van al die passie en jarenlange studie die dan verloren gaan.

Ondernemersvaardigheden heb je nodig als zelfstandig Shiatsu therapeut en ze zijn heel goed te leren.

Shiatsu Academie Nederland heeft daarom een unieke samenwerking met een gerenommeerde business coach die jou alle ondernemerskennis leert die je nodig hebt om je praktijk een geweldige kickstart te geven.

Met deze 3e pijler biedt Shiatsu Academie Nederland, naast alle Shiatsu vaardigheden en technieken, unieke onderscheidende kennis die jou als toekomstig therapeut en ondernemer alles biedt wat je nodig hebt om je praktijk tot een succes te maken. Binnen 3 jaar in plaats van 4 jaar.


Our offices

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

San Francisco - Education X Webflow Template

San Francisco

sanfrancisco@education.com+1 (415) 550 - 2433
51 Osceola Ln, San Francisco, California(CA), 94124
Hong Kong - Education X Webflow Template

Toronto

toronto@education.com+1 (416) 555 - 0132
87 Buttonwood Circle Estevan, Toronto S4A 9S1
London - Education X Webflow Template

London

london@education.com+44 (207) 946 - 0210
9413 Station Road London, EC31 8AY
About Map - Education X Webflow Template